Vakantie in Frankrijk

22 aug 2016

 

Wat heb ik het al vaak herhaald afgelopen weken: ik ga nooit meer op vakantie in juni! Wat gezeur is natuurlijk, maar ik vind het wel echt jammer dat onze vakantie alweer eeuwen geleden lijkt, terwijl iedereen nog gaat of onderweg is.

 

Het zal ook wel alles te maken hebben met het slechte weer hier (goh..). Wij wonen op een steenworp afstand van een heerlijke zwemplas. Maar dit jaar ben ik er alleen nog maar geweest om onze pup zwemles te geven (ze heeft talent!). Ook hebben we een hele fijne tuin. Begin deze ‘zomer’ kregen we twee ligstoelen cadeau van mijn schoonouders.. Aantal keren op gelegen: één. Hetzelfde geldt voor mijn nieuwe hangmat.

 

Zo. Genoeg geklaagd nu! Terug naar die bijna vergeten vakantie. Want hoe fijn was die.. We zijn vorig jaar naar Italië geweest, maar de francofiel is niet uit mij te slaan. En zo gingen we deze keer weer naar mijn meest favoriete streek van Frankrijk: Var.

 

Schermafbeelding 2016-08-16 om 10.26.19

 

Ik vond op AirBnb zo’n leuke cottage! Deze ligt in Draguignan, midden in een wijngaard, verstopt achter een wijnchâteau. Met uitzicht over de wijnranken en alle privacy. Drie kwartier rijden van het prachtige gebied de Verdon, én drie kwartier rijden van de stranden van de Côte d’Azur. In het hartje van de Var. Om ons heen alleen maar pittoreske Franse dorpjes. Het was zo fijn! Bij het huisje zat een bbq, dus ’s avonds een vers visje van de markt op het rooster. Het was perfect!

 

Oke. Een paar tips om je over te halen ook eens naar deze mooie streek op vakantie te gaan. Draguignan zelf is niet de mooiste stad. Maar de ligging is fantastisch. In de omgeving heb je de mooiste dorpjes liggen waar je heerlijk kan lunchen of een markt af kan struinen. Vergeet vooral Tourtour niet. Het boek Chocolat had zomaar over dit dorpje kunnen gaan! Ga zeker een keer richting de Gorges du Verdon. Prachtige kloof met het meest blauwe water dat je ooit hebt gezien. Aan de voet van deze kloof ligt het meer Lac de Ste. Croix. Breng dit zeker ook een bezoek.
 

St. Tropez vind ik het leukst op een zaterdagavond. Eet niet aan de boulevard maar in de straatjes daarachter waar het gezelliger en heel betaalbaar is. Sla de strandjes en de markt van Ste. Maxime niet over. En breng een bezoek aan mijn lievelingsdorp: Grimaud. Wil je je even in klein Venetië wagen stap dan ook even uit in Port Grimaud.  En tot slot kun je nog de prachtige route de l’Esterel nemen. Vanaf Frejus richting Cannes loopt deze prachtige door rode rotsen omgeven kustweg. Genieten!

 

Nieuwsgierig geworden? De mooiste plaatjes én het adres van de AirBnb zal ik met jullie delen. En zo kan ik zelf nog heel even terugdromen naar dit mooie stukje aarde. ♡

 

IMG_0347
IMG_0348
IMG_0345
IMG_0349
IMG_0350
IMG_0354
IMG_0353
IMG_0356
IMG_8725